مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان خبر داد: وجود حدود ۱٫۵ میلیون نفر حاشیه نشین در خوزستان

تاریخ انتشار: شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۴:۲۷ ب٫ظ
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان خبر داد: وجود حدود ۱٫۵ میلیون نفر حاشیه نشین در خوزستان مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه خوزستان از نظر داشتن بافت فرسوده در کشور رتبه دوم را دارد، گفت: در خوزستان ۱٫۵ میلیون نفر حاشیه نشین هستند و به جای اینکه برای این افراد، خانه بسازیم باید کاری کنیم خانه‌های آنها کیفیت پیدا کنند. به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز”، منوچهر رحمانی در حاشیه جلسه […]


مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه خوزستان از نظر داشتن بافت فرسوده در کشور رتبه دوم را دارد، گفت: در
خوزستان ۱٫۵ میلیون نفر حاشیه نشین هستند و به جای اینکه برای این افراد، خانه بسازیم باید کاری کنیم خانه‌های آنها کیفیت پیدا کنند.

به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز”، منوچهر رحمانی در حاشیه جلسه توانمندسازی بافت فرسوده استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مسئولان ارشد کشور به این جمع‌بندی رسیده‌اند که حاشیه‌نشینی، سکونت‌گاه‌های غیررسمی، بافت‌های تاریخی و فرسوده و افراد بدمسکن اولویت دوم مسائل کشور هستند.

وی با بیان اینکه در کشور ۳۰ میلیون نفر بدمسکن وجود دارد، افزود: در خوزستان نیز ۳۰ تا ۳۵ درصد مردم بدمسکن هستند. به جای اینکه برای این افراد، خانه بسازیم باید کاری کنیم که خانه‌های آنها کیفیت پیدا کنند. تمام اختیارات به ستاد بازآفرینی شهری در استان‌ها داده شده و استاندار نیز رئیس ستاد است. در واقع هرسه قوه مجریه، مقننه و قضاییه در این ستاد عضو دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: اعضای ستاد بازآفرینی باید هر دو یا سه ماه یکبار گزارشی از کارهای انجام شده ارائه دهند و بدین ترتیب می توانیم در طول مدت سه سال نتایج کارهای خود را ببینیم. ما اعتقاد داریم شرایط خوزستان در کشور منحصر به فرد است.

رحمانی ادامه داد: خوزستان از نظر بافت فرسوده پس از مشهد، رتبه دوم کشور را دارد. اما به دلیل تاریخ هفت هزار ساله، وجود هفت رودخانه در استان، طبیعت بکر، مشکلات گرد و خاک استان، تصور می‌کنیم خوزستان بسیار مهم‌تر از مشهد است. تصمیمی که برای بازسازی بافت‌های فرسوده گرفته شده است، بسیار جدی است و دستگاهی که به وظیفه خود در این خصوص عمل نکند، در مقابل مقامات قضایی پاسخگو خواهد بود.

وی افزود: خوزستان پتانسیل بسیار خوبی دارد. باید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان استفاده شود. در جلسه امروز، آخرین جمع‌بندی‌ها را انجام دادیم. به طور مثال اولویت‌های برنامه‌های اجرایی در شهرستان‌ها را مشخص کردیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه ۱٫۵ میلیون نفر در خوزستان حاشیه‌نشین هستند یا در سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند، گفت: از نظر من این آمار باید راستی‌آزمایی شود. امیدوارم همانطور که از پس جنگ برآمدیم، در حوزه بازآفرینی شهری نیز بتوانیم خوب عمل کنیم. به طور مثال منطقه منبع آب در اهواز پیش از انقلاب شکل گرفت. در آن منطقه چند کارخانه وجود داشت. مردم ابتدا آن‌جا دکه‌هایی ایجاد کردند. سپس خانه‌های خود را نیز به این منطقه منتقل کردند.

رحمانی با اشاره به سکونت حدود ۳۰ هزار نفر در  این منطقه، ادامه داد: کاربری منطقه منبع آب، فضای سبز است. و سکونت مردم در این منطقه، خلاف برنامه طرح تفصیلی است. اگر حقوقی به مساله نگاه کنیم، مردم اصلاً نباید آنجا سکونت داشته باشند و باید تمام منطقه را تخلیه کنیم. اما اگر نگاه اجتماعی داشته باشیم و واقعیت را بپذیریم، باید مساله مسکن ساکنان این منطقه را حل کنیم.

وی افزود: برای حل مساله باید کاربری منطقه را از فضای سبز به مسکونی تغییر داده و زمین‌ها را با نرخ دولتی به مردم بفروشیم تا ساکنان منطقه بتوانند تسهیلات دریافت کنند و خانه‌های خود را بسازند. وقتی خانه‌های آن‌ها سند داشته باشند، می‌توانند ارزش افزوده دریافت کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان تصریح کرد: این طرح قطعاً عملی می‌شود. یکی از مشکلات ما این است که روی کاغذ خوب می‌نویسیم اما در اجرا خوب عمل نمی‌کنیم. دلیل آن نیز وجود قوانین متعدد و متناقض و ترس مدیران از این قوانین متناقض است. اما اگر مدیری قوانین را بداند و در کار خود درست عمل کند برای او مشکلی پیش نخواهد آمد.

آخرين اخبار
پر بحث ترين
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
محل كد آمار