بومی سازی هفت هزار قلم کالای نفتی ازسوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ | ۰۹:۲۷ ق٫ظ
بومی سازی هفت هزار قلم کالای نفتی ازسوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب   شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیش از ۴۵ میدان هیدروکربوری حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید می‌کند و امروز برای بومی سازی ساخت ۱۴هزار کالای نفتی و اعمال ممنوعیت واردات این تجهیزات برنامه ریزی هایی انجام داده است.  سابقه اکتشاف نفت در مناطق نفتخیز جنوب ایران به […]

 

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیش از ۴۵ میدان هیدروکربوری حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید می‌کند و امروز برای بومی سازی ساخت ۱۴هزار کالای نفتی و اعمال ممنوعیت واردات این تجهیزات برنامه ریزی هایی انجام داده است.

 سابقه اکتشاف نفت در مناطق نفتخیز جنوب ایران به سال ۱۲۸۷ (۱۹۰۸ میلادی) برمی‌گردد، در این سال در پی تلاش چندساله حفاران و کاوشگران نفت در مناطق شمال‌غرب و جنوب کشور، اولین چاه خاورمیانه با تولید اقتصادی، در میدان نفتون مسجدسلیمان حفر و در عمق ۳۳۸ متری به نفت رسید. بهره‌برداری از این چاه که با تولید ۵۰۰ بشکه در روز از سال ۱۲۹۰ آغاز شد، سرآغاز فعالیت صنعت نفت ایران محسوب می‌شود. پس از پیدایش نفت در مسجدسلیمان، عملیات کاوش برای کشف مخازن دیگر ادامه یافت و درپی آن حوزه‌های نفتخیز هفتگل (۱۳۰۶)، آغاجاری(۱۳۱۵)، اهواز(۱۳۳۷)، بینک (۱۳۲۸)، بی‌بی‌حکیمه (۱۳۴۰)، مارون و کرنج (۱۳۴۲) و پازسی و رگ‌سفید (۱۳۴۳) کشف و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز: مجموعه این میدانها با تمامی تاسیسات، کارخانجات و خطوطه لوله مورد نیاز تولید، فرآورش و انتقال نفت به پالایشگاههای داخلی و پایانه‌های صادراتی نفت خام، هم اکنون بخش عمده‌ای از مناطق نفتخیز جنوب از تشکیل می‌دهد. تولید بیش از ۸۵ درصد نفت و صددرصد گاز و مایعات گازی، خوراک رسانی به پالایشگاه‌ها و شرکت ملی گاز ایران و همچنین تامین خوراک هیدروکربوری مجتمع‌های پتروشیمی به مدیریت مناطق نفتخیز واگذار شد. در سال ۱۳۷۹ با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت نفت مبنی بر ایجاد تغییر و تحول در نحوه اداره فعالیت‌ها، ساختار سازمانی مناطق نفت‌خیز جنوب مورد بازنگری قرار گرفت و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب شامل یک ستاد مرکزی و نه شرکت فرعی شکل گرفت. شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم اکنون با بیش از ۴۵ میدان هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گستره ای افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع از استان بوشهر تا شمال خوزستان، حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید می‌کند.

این گزارش می افزاید: این شرکت در راستای انجام وظایف خود امروز برای بومی سازی ساخت ۱۴هزار کالای نفتی و اعمال ممنوعیت واردات این تجهیزات برنامه ریزی هایی انجام داده است. وزارت نفت در این باره به نقل از بیژن عالی پور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نوشته است: “واردات کالاهای نفتی که امکان ساخت آنها در داخل وجود دارد، ممنوع است. ٧٠ درصد کالا، تجهیزات و نیازهای صنعتی طرح های نفتی مناطق نفت خیز جنوب بومی سازی شده است. بیش از هفت هزار قلم کالا در این شرکت بومی سازی شده و حدود هفت هزار قلم کالا هم در حال ساخت است، پارسال بیش از حد انتظار موفق به تامین کالاهای مورد نیاز شدیم؛ به نحوی که در بخش تجهیزات حفاری و تاسیسات سطح الارضی و مواد شیمیایی بومی سازی حدود ٨٠ درصد و در مجموع بیش از ٧٠ درصد تجهیزات و نیازهای صنعتی بومی سازی شده است.”

یادآور می شود: در راستای اجرای ابلاغیه وزیر نفت و ساخت داخل ١٠ گروه کالایی و تجهیزات اولویت دار صنعت نفت و حمایت تولید کنندگان داخلی، مناطق نفت خیز جنوب به عنوان شرکت معین، عهده دار مسوولیت، تجمیع، ارایه نیازها و بررسی های کارشناسی و ارائه مستندات فنی و ارزیابی سازندگان در سطح وزارت نفت در چهار گروه کالایی شامل مته های حفاری، تجهیزات سر چاهی، پمپ های درون چاهی میله مکشی و توربین شده است

آخرين اخبار
پر بحث ترين
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
محل كد آمار