عوارض کمبود ویتامین D در سلامتی

تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۳ ب٫ظ
عوارض کمبود ویتامین D در سلامتی به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز، شیوع کمبود ویتامین D به خصوص در زنان و کودکان ایرانی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد است، از عوارض کمبود این ویتامین در دوران کودکی بیماری راشیتیسم است که به علت کمبود کلیسم و فسفر بوجود می‌آید و منجر به پوکی استخوان در بزرگسالان به ویژه زنان می‌شود. تقریبا […]

به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز، شیوع کمبود ویتامین D به خصوص در زنان و کودکان ایرانی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد است، از عوارض کمبود این ویتامین در دوران کودکی بیماری راشیتیسم است که به علت کمبود کلیسم و فسفر بوجود می‌آید و منجر به پوکی استخوان در بزرگسالان به ویژه زنان می‌شود.

تقریبا ۹۰ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند و میزان توده استخوانی در ایران نسبت به سایر کشورها نیز کمتر است و مردم باید نسبت به سلامت ‌خود حساس باشند.

پژوهش‌های انجام شده در شهرهای پرجمعیت کشور نیز نشان می هد، کمبود ویتامین D که یکی از ویتامین‌های موثر در پیشگیری از پوکی استخوان، افسردگی، ابتلا به بیماری‌های گوارشی، ابتلا به MS، ابتلا به دیابت، چاقی و فشار خون است اکنون در جمعیت بزرگسال و کودک کشور از میانگین ۵۰ درصد هم فراتر رفته است.

همچنین نتایج مطالعات نیز حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد افراد کمتراز ۴۰ سال کشور از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.

کمبود دریافت ویتامین D در دوران بلوغ باعث توقف رشد و نیز افزایش بروز چاقی در دوران بلوغ بویژه در دختران می‌شود. ، چندین سال است که اثرات سوء کمبود این ویتامین در افراد بالغ شناخته شده و در ر بزرگسالان با بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، سرطان و چاقی در ارتباط است.

وی اظهار می‌دارد: کمبود ویتامین D سبب ایجاد توده بدنی بالا و کوتاهی قد دختران در اوج دوران رشد آنها می‌شود و از طرف دیگر در معرض آفتاب بودن به تنهایی بویژه بدلیل عدم دریافت مستقیم نور خورشید در خیلی از موارد، تضمین‌کننده دریافت کافی این ویتامین است.

امیدی اضافه می کند: با توجه به اهمیت کمبود ویتامین در بروز چاقی و نیز کوتاهی قد در دوران بلوغ که خود باعث شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در سال‌های آتی عمر می‌شود، اندازه‌گیری ساده این ویتامین در خون برای افراد در معرض خطر می‌تواند مفید باشد و دریافت کافی لبنیات بویژه از نوع کم چرب آن از دوران کودکی تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از بروز کمبود این ویتامین ضروری خواهد داشت.

داروهای ضد تشنج می توانند از طریق کاهش واکنش نسبت به ویتامین D برجذب کلسیم تاثیر بگذارند، افرادی که از آنتی اسیدهای حاوی منیزیم استفاده می کنند، باید از دریافت دوزهای بالای ویتامین D پرهیز کنند، زیرا با خطر افزایش کلسیم و منیزیم خون مواجه هستند.

کمبود این ویتامین در کودکان ممکن است، بیقراری، تحریک پذیری، بی اشتهایی و تعریق زیاد بروز کند و موجب بروز راشیسم در کودکان و نرمی استخوان در بزرگسالان شود. در این موارد، با از دست دادن مواد معدنی از استخوانها و در نتیجه تغییر شکل استخوانها، پاها ی کودک کمانی شکل می شود و کمبود ویتامین D در بروز پوکی استخوان که معمولا در سنین سالمندی بروز می کند نیز موثر است.

کمبود خفیف این ویتامین ممکن است به افزایش شکنندگی استخوانها در بزرگسالی منجر شود به این دلیل، مصرف روزانه مکمل کلسیم وهمراه با ویتامین D توصیه شده است.

خطر کمبود ویتامین D در میان کودکان شیرخوار بخصوص نوزادان نارس و کم وزن و بزرگسالان بویژه افرادی که کمتر در معرض نور مستقیم آفتاب هستند، بیشتر است. همچنین، خطر بروز کمبود در افرادی که دچار بیماری های کبد وکلیه و غده تیروئید هستند، افراد مبتلا به بیماری صرع و کسانی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی می کنند بیشتر است.

آخرين اخبار
پر بحث ترين
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
محل كد آمار